Napovednik: Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu

Ta vikend se bo v Mariboru odvijal nedvomno največji letošnji kolesarski dogodek v Sloveniji. Pravzaprav spektakel, in sicer finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v vseh treh disciplinah. Pohorje bo tako deležno obiska največjih zvezd tega športa ter tudi številnih gledalcev. Skozi letošnjo sezono sem si privozil zadostno število UCI* točk, tako da bom lahko občutil to dogajanje, tudi kot tekmovalec. Skratka za vse, ki želite videti to preganjanje na dveh kolesih, velja VABILO. Torej smo zmenjeni, vidimo se ta vikend pod Pohorjem.

01mbwclogo_prim_03.jpg

Torej, da na kratko opišem dogajanje. V soboto se bomo najprej pomerili tekmovalci v krosu. Najprej bodo nastopile predstavnice nežnejšega spola, pri katerih imamo Slovenci največje možnosti za vidnejšo uvrstitev, saj so nas Nina, Blaža ter Tanja razvadile s svojimi rezultati.

Nekoliko kasneje  ob 14 uri bomo nastopili fantje. Na štartni listi nas je 157, sam pa imam številko 136. Skratka, nenormalna gužva bo, že od samega štarta. Ampak to je pač svetovni pokal, in pravzaprav sem lahko samo vesel, da sem lahko del tega. Realnost je pač taka, da o kakem solidnem rezultatu ne morem preveč razmišljati. Ampak navsezadnje, potrudil se bom po najboljših močeh, kako bo pa boste videli, ter tudi prebrali v naslednji objavi. Upam le, da bo komu izmed Slovencev le uspela kakšna vidnejša uvrstitev, pa naj bo kdorkoli.

V soboto pozno popoldne ter v nedeljo pa sledijo gravitacijske discpline, kot so četveroboj ter spust. Celotno prireditev, pa bo popestril tudi večerni koncert ter še marsikaj drugega. Priskrbite pa si lahko tudi cenejše vstopnice, flyerje najdete v Hervisu.

Še  kratek napovednik.  

Vsekakor vam bo žal , če vas ne bo!

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Napovednik: Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu”

 1. chef chef pravi:

  Keda, komolce ven na štartu, pogled v tla, da se ne boš čez koga spotaknil :D , pa gas, dokler bo šlo! Jaz bom pa navijal!

 2. Gapi pravi:

  Js sm že cel mesec planiru kak bom uživu v gledanju, zdej morm pa na madrfakng piknik =(

  Chef naviji še za mene…js pa upam, da bom vsaj v nedeljo lahko šel gledat, čeprav me velik bolj kros zanima.

  Vsem Slovencem, ki bojo dirkal, pa želim čim več uspeha in športne sreče!!!

 3. tomo pravi:

  Ti ga goni u nulo, mi se bomo pa drl u nulo. Srečno

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !