Klasika slovenskega gorskega kolesarstva: Kros v Kamniku

Bo že držalo, da so minili že več kot štirje meseci, odkar sem oddal zadnjo objavo.  V glavnem še vedno sem prisoten okrnjeni slovenski gorsko kolesarski sceni, tako da vztrajamo še naprej.

O vseh dirkah na katerih sem že bil v letošnjem letu ne bom sedaj kronološko poročal, ampak bom se raje osredotočil na izmed najbolj  legendarnih  dirk v Sloveniji, to je kros v Kamniku. Že par let velja ta dirka za najbolj raznovrstno dirko v Sloveniji, saj ima vse, strme vzpone, tehnične spuste, gozd, asfalt… V primeru, da celotno progo začini še velika količina padavin, se zgodi blaten Kamnik 2008!

YouTube slika preogleda


Kot kaže posnetek, ki sem ga našel na Youtubu (avtorju se zahvaljujem, čeprav ga ne poznam) nam v nobenem primeru ni bilo lahko stati na štartu dirke, če že vnaprej veš, da boš čez pet minut umazan kot…

img_2558_resize.jpg

Skratka takrat po petih minutah pa ti je že itak vseeno glede blata.v nadeljevanju se trudiš in poskušaš biti čimbolj zbran, ker v nasprotnem primeru si več na tleh, kot na kolesu. Po dveh urah je bilo v glavnem pešačenja ob kolesu konec. Rezultate dirke in še nekaj komentarjev najdete v tem prispevku . Sam moram biti zadovoljen, saj je pri športu tako, da kolikor truda vlagaš, toliko se ti povrne. Ali pa še to ne. Tu ni bližnjic.

Še nekaj slik z dirke in to bi bilo zaenkrat vse, oziroma še članka dveh tekmovalcev. Blažev in Borutov prispevek.

samo4.jpg

kamnik-030.jpg

 

kamnik-012.jpg

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Klasika slovenskega gorskega kolesarstva: Kros v Kamniku”

 1. chef chef pravi:

  Ha, kar hudo. Kadar sem dirkal v Kamniku, je bilo vedno jebeno, samo dve možnosti:
  a) vroče za popenit
  b) mokro za popenit

 2. tomo pravi:

  Vidim, da je bila dobra žurka :)

 3. keda keda pravi:

  Ja, je bila predvsem blatna žurka!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !