Vsake toliko časa me zapeče vest in nekaj napišem na blog, da ne bo popolnoma zamrznil.

Spet pišem članek, ki sega že daleč nazaj v mesec junij. Vedno znova si obljubim, da bodo novice bolj tekoče, ampak pride vselej nekaj vmes.

YouTube slika preogleda

V Kamniku seveda nisem končal nastopanja na dirkah, ampak sem lepo nadaljeval vse tja do “kao” najpomembnejše dirke v sezoni državnega prvenstva v Ravnah. Je res, da na dirkah vselej hočeš biti vselej najboljši, na tej dirki še pa posebej. Skratka, samo dirko nisem končal posebej zadovljen, saj sem jo končal na 4. mesto (elite), ki na DP ne pomeni nič. Ampak konec koncev to ni najpomembneje.

Potem je sledilo zanimivih 14 dni na Korziki, kjer sem že bil pred 6 leti, vendar je letos bilo prav fino. Doživetja bom raje obujal enkrat pozimi, ko bo zunaj mrzlo, in me bodo že sami spomini na vroče dni na Korziki pogreli.

Torej po dokaj aktivnem kolesarjenju na po Korziki, sem se vrnil domov. Po tem odmoru se je v meni spet pojavila želja po dirkanja, ker pa pri nas vse težje najdeš organizatorje, ki se loteva

jo prirejanja dirk v krosu, sem se pač odločil za dirkanje na Hrvaškem. Pa najsi bo na kratko.  Že kar prvi teden po dopustu sem šel  na dirko v Pazin. Tam sem se kar namučil, saj je bila vročina neznosna, Dirko sem končal 3. Po dirki pa nazaj na morje in poleževanje na plaži, ki je vsekakor prijalo.

Potem pa popolnoma nasprotna dirka v mrazu na Višarje, kjer je potek trase tak, da se praktično vedno vzpenjaš. To je bila tudi zadnja dirka v seriji pokala Alpe Adria. Splet okolišči je nanenesel, da sem serijo končal na skupno  2.mestu v kategoriji elite.

Potem pa še dve zelo lepi dirki v krosu na Hrvaške. Le ti res znajo narediti lepe proge, ki pa lahko v primeru dirkanja postanejo kar težavne. Po mojem včasil le malce pretiravajo v tem, kje bilahko še bolj zasukali in naredili kako luknjpo., ampak ti pa dajo občutek za uživanja vožnje po gozdnih poteh. Recimo dirka v Karlovcu, je bila taka. Tam sem že takoj na začetku poskrbel za adrenalin, saj  me je že prvi spust presenetil in sem namesto v levo zapeljal kar naravnost v ograjo.  Vendar sem potem le končal kot četrt.

Še filmček spusta

Naslednji vikend sem tako nadeljeval na naslednji dirki v bližini Jastrebarskega, kjer je bila kot zgleda te dni zadnja res vroča dirka v tem letu. Le to  sem končal na tretjem mestu. Spodaj nalimam še kratki filmček s te dirke.

YouTube slika preogleda

Volja me še zaenkrat ni minila, zato bom čez dva tedna šel še na maraton Parenzana.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !