SKIKE – zadeva, ki jo je vredno poskusiti

SKIKE sem prvič v živo srečal,  ko sem se z gorcem podil po Polhograjcih. Takrat srečam modela, ki lepo po makadamu v popolni bojni opremi za smučarski tek sopiha proti vrhu. V trenutku sem se odločil, da si bom to zadevo nabavil. Če je podobno smučarskemu teku, pa se ne rabiš vozit 100km daleč je to ta prava stvar. Pa še matraš se zadosti, glede na vložen čas.Nekateri pač ne bodo nikoli razumeli, ampak pri meni je pač tako, da bolj ko se matraš pri neki aktivnosti bolj mi je všeč. In še zanimivo je, kar prikazuje tudi video.

YouTube slika preogleda

Skratka po slabem mesecu uporabe lahko povem, da me je zadeva popolnoma navdušila. Moram povedati, da v zadnjem obdobju, ko dam na tehtnico  ali bi šel  na kolo ali raje na skike, grem raje na slednjega. Za kar me še pred kakimi tremi meseci nihče  ne bi prepričal. Ampak zadeva je zanimiva, pa še matraš se lahko zelo. Sicer je to stvar odločitve, kaji intenzivnost si,  tako kot pri vsaki aktivnosti, doziraš sam. V primeru izbereš, da izbereš ravnino in  asfalt, lahko dosegaš kar velike hitrosti ob minimalnem naporu.  V primeru, da pa greš na makadam, pa se zanimovosti šele začnejo. Moram povedati, da me je presenetilo, kako lepo se da vozit po makadamu. Je res, da le ta mora biti utrjen, takrat res lahko samo uživaš. Z njim se lahko  zvozi tudi po kakšnih gozdnih potkah, vendar le te ne smejo biti posejane s preveč grbinami. Takrat si več na tleh kot na skikih. Podobno velja tudi če hočeš po travniku ali pa kar čez gozd. Sem probal in rezultat je bil, da sem se pač moral sezuti, sicer v enem kosu ne bi prišel prav daleč. Je pa lahko zanimivo in polno smeha še posebej če nas bo kdaj več.

Torej, kar stopite v kontakt z nekom, ki to zadevo  že ima in poskusite. Prepričajte se na lastno pest in ne bo vam žal. Vsaj meni ni, čeprav je treba odšteti kar nekaj €.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !